• A nagy menza kérdés
  A nagy menza kérdés
  197 látták

  A szülő feladata, hogy egészséges étkezésre nevelje a gyermekét – nyilván, mert hosszú távon akar neki jót. Ha nehéz is, meg kell szerettetnünk velük a változatos, vegyes étrendet. Ez nemcsak a növekedésüket, hanem az immunrendszerüket is szolgálja.

  Részletek
 • A mikrobiomról szakmailag
  A mikrobiomról szakmailag
  87 látták

  A mikrobiom kutatás legfrissebb tanulmányait és szakmai cikkeit gyűjtöttük összes ebbe a bejegyzésbe, melyet folyamatosan frissítünk új tanulmányokkal.

  Részletek
 • E-szám FÓBIA - vegyszerek, tartósítószerek, adalékok az élelmiszerekben
  E-szám FÓBIA - vegyszerek, tartósítószerek, adalékok az élelmiszerekben
  388 látták
  A tartósítószerek és sokan a szintetikus adalékok közül nemcsak a káros mikroszervezetek között csapnak szét, hanem sajnos az egészséges bélflóra baktériumai és gombái között is jelentős pusztítást végeznek.
  Részletek
 • Az emésztés rendszeres karbantartása 
  Az emésztés rendszeres karbantartása 
  855 látták

  Az egészséges emésztés látja el testünket megfelelő energiával és építőanyagokkal élet- folyamataink fenntartásához, szervezetünk növekedéséhez és regenerálódásához.  Részletek

 • Laktóz intolerancia
  Laktóz intolerancia
  591 látták

  Egy felismerés körvonalazódik tudományos berkekben, miszerint is a civilizált világ kritikus távolságra került életmódjában a természettől. A civilizációs betegségek tömeges előfordulása, az életmóddal összefüggő ártalmak kezelhetetlenné váltak, hatalmas terhet róva a társadalomra és a gazdaságra.

  Részletek
 • Lehetséges, hogy a beleid tartanak ébren éjszaka?
  Lehetséges, hogy a beleid tartanak ébren éjszaka?
  262 látták

  Egyre több tudós és szakember foglalkozik az emésztőrendszer és az alvás összefüggéseivel. A tanulmányok arra engednek következtetni, hogy a belek (vékony és vastagbél) mikroorganizmusainak - a bél mikrobiom - összetétele befolyásolja éjszakai nyugalmunkat.

  Részletek
 • Ajánló: TEDx előadás a mikrobiomról
  Ajánló: TEDx előadás a mikrobiomról
  293 látták
  Rob Knight Mikrobiom kutató TED x előadása 17 percben megismertet a mikrobiom szerepével. Felteszi a kérdést, vajon a mikróbáink tesznek-e azzá, akik vagyunk? És persze megtesz mindent, hogy erre a kérdésre válaszoljon. 
  Részletek
 • Az ember mint szuperorganizmus
  Az ember mint szuperorganizmus
  263 látták
  Nem vagyunk egyedül.
  Testi sejtjeinket számarányban jelentősen meghaladó mikroszervezet él együtt rajtunk és bennünk. Ezek a mikroszervezetek velünk együtt fejlődtek, viszonyunkat a lehető legtökéletesebb kölcsönös függéssel jellemezhetjük.
  Részletek
 • Az intenzív sport és az emésztés kapcsolata
  Az intenzív sport és az emésztés kapcsolata
  641 látták
  Az intenzív sport, a rendszeres fizikai és szellemi igénybevétel rengeteg energiát igényel. Emésztőrendszerünk feladata az élelmiszerek átalakítása a szervezet számára felhasználható energiahordozókká, és a szervezet építő, regeneráló folyamataiban használt alapanyagokká, segédanyagokká.
  Részletek
 • Meleged van?
  Meleged van?
  687 látták

  A kánikula, a nyári kitartó hőség miatt ügyelnünk kell testhőmérsékletünkre, figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadék utánpótlásra.
  Részletek
Showing 1 to 10 of 12 (2 Pages)

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.