• A kávé
    A kávé

    Nincs még egy olyan. Illatával, bársonyos, karakteres selymes barnaságával kényeztető luxuscikk, ami ennyire az életünk részévé vált. Ő a pici mozgatórugó, amely korunk emberét képes felkelésre, ébrenlétre, éberségre és álomtalanságra sarkallni. A keleti titok, amely magyarságunk történetében maga a fekete leves. 

    Részletek
  • Alkohol, a megfoghatatlan mértéktelenség eredője
    Alkohol, a megfoghatatlan mértéktelenség eredője

    Az alkohol egy csendestárs – van akinek egy életre, míg másoknál futó kaland. Mindenki maga dönt.

    Részletek
  • Az Ünnepi Húsleves gyógyító ereje
    Az Ünnepi Húsleves gyógyító ereje

    Tényleg van olyan érdekes a húsleves, hogy egy másfél órás beszélgetést kitölt? Dr. Hauberl Emőke és Bóday Ádám beszélget az ünnepi húslevesről, a főzés filozófiájáról, élettanáról, alkotó elemeiről.

    Részletek
  • GASZTROONTOLÓGIA: A BÖJT
    GASZTROONTOLÓGIA: A BÖJT

    A következőkben a böjttel kapcsolatos beszélgetés két videófelvételét ajánlom szíves figyelmetekbe. Mindkét anyag terjedelmes, mivel részletesen szeretnénk bemutatni a böjt szellemi, filozófiai értelmét, valamint körbejárjuk a böjtölés, és koplalás élettani hatásait.

    Részletek
  • GASZTROONTOLÓGIA - kedvcsináló
    GASZTROONTOLÓGIA - kedvcsináló

    Tudatossággal megdönteni a fogyasztói társadalom mennyiség és minőség paradigmáit. „ NE AZ ÉTELED LEGYEN A VÉGZETED” Gaszroontológia rövid kedvcsináló video

    Részletek
  • Az immunitás
    Az immunitás

    Az Immunitás szervezetünk integritásának biztosítása különböző környezeti hatások változása esetén. Ez a tökéletesen működő rendszer biztosítja a szervezet optimális egyensúlyi állapotának a “homeosztázisnak” megőrzését és fenntartását.

    Részletek
  • Az emésztés és az egészséges bőr
    Az emésztés és az egészséges bőr

    Az emésztés regenerációját, egyensúlyát célzó étrend és életmód az immunrendszer, a közérzet és az energiaellátottság javulása mellett, tudományosan igazoltan javítja a bőr egészségét.

    Részletek
  • Tavasz – regeneráció
    Tavasz – regeneráció

    Az évnek abban a felében járunk, amikor a nap nagyobb részét a világosság uralja. Az életfolyamatokat eddig – a hideg, szűkös napokban – a kitartás uralta. Most tavasszal mi is megújulunk. De hogyan is segítsünk szervezetünknek?

    Részletek
  • A Böjt
    A Böjt

    Az új kezdet tiszta lapot igényel. A téli, nehéz, tartalmas ételek után szervezetünknek meg kell tisztulnia, fel kell készülnie a friss, zsenge táplálék fogadására. Az átállást legjobban a böjt szolgálja. A böjt testi lelki folyamat; tudatos, szabad döntés az anyagi és a szellemi megújuláshoz.

    Részletek
  • Mikor gyulladt a szervezet?
    Mikor gyulladt a szervezet?

    Bélflóránk érzékeny lakóit rohanó életmódunk, környezetünk vegyszerei, az élelmiszeripar adalékanyagai különböző mértékben károsítják, egyensúlyi életközösségüket felborítják. Ilyen esetekben a rendszer működése zavart szenved, káros gyulladások, hasmenések, puffadások, szorulások, alul- és túlműködések fordulnak elő.

    Részletek
  • Rágós kérdések
    Rágós kérdések

    Az anyagcserét nem csak a táplálkozás minőségi mutatói befolyásolják. Meghatározó az is, hogy jut a gyomorba az étel, milyen minőségű a rágás, légzés vagy éppen mennyit mozog az illető. 

    Részletek
  • A nagy menza kérdés
    A nagy menza kérdés

    A szülő feladata, hogy egészséges étkezésre nevelje a gyermekét – nyilván, mert hosszú távon akar neki jót. Ha nehéz is, meg kell szerettetnünk velük a változatos, vegyes étrendet.

    Részletek
Showing 1 to 12 of 23 (2 Pages)
Blog navigáció

Legutóbbi bejegyzések

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.