Kutatás

 
Sort by:
  • Az emésztés és az egészséges bőr
    Az emésztés és az egészséges bőr

    Az emésztés regenerációját, egyensúlyát célzó étrend és életmód az immunrendszer, a közérzet és az energiaellátottság javulása mellett, tudományosan igazoltan javítja a bőr egészségét.

    Elolvasom
  • Idegrendszeri fejlődési zavarok és az inzulinrezisztencia
    Idegrendszeri fejlődési zavarok és az inzulinrezisztencia

    Az elmúlt évtizedekben drámai növekedést tapasztalunk az autizmus spektrumzavarral (ASD) diagnosztizált gyermekek számában. Az Egyesült Államokban a legfrissebb statisztikák szerint már minden 36. nyolcéves gyermek érintett (Forrás: CDC jelentés). Ez a szám 2000-ben még 1:150 volt, míg 1998-ban csupán 1:1000. A diagnosztikai módszertan 1980 óta lényegében változatlan, így ez az ugrásszerű növekedés nem magyarázható pusztán a felismerési arány javulásával.

    Elolvasom
  • ÉLELMISZERALLERGIÁK ÉRZÉKENYSÉGEK ÉS INTOLERANCIÁK
    ÉLELMISZERALLERGIÁK ÉRZÉKENYSÉGEK ÉS INTOLERANCIÁK

    A szervezetünk sokféleképpen reagálhat az élelmiszerekre. Azok az élelmiszerek, amelyek az emberek többsége számára "jók" vagy "egészségesek" lehetnek, másoknak problémát okozhatnak, ha allergiásak/érzékenyek/intoleránsak rájuk.

    Elolvasom
  • A kávé
    A kávé

    Nincs még egy olyan. Illatával, bársonyos, karakteres selymes barnaságával kényeztető luxuscikk, ami ennyire az életünk részévé vált. Ő a pici mozgatórugó, amely korunk emberét képes felkelésre, ébrenlétre, éberségre és álomtalanságra sarkallni. A keleti titok, amely magyarságunk történetében maga a fekete leves. 

    Elolvasom
  • Az Ünnepi Húsleves gyógyító ereje
    Az Ünnepi Húsleves gyógyító ereje

    Tényleg van olyan érdekes a húsleves, hogy egy másfél órás beszélgetést kitölt? Dr. Hauberl Emőke és Bóday Ádám beszélget az ünnepi húslevesről, a főzés filozófiájáról, élettanáról, alkotó elemeiről.

    Elolvasom
  • GASZTROONTOLÓGIA: A BÖJT
    GASZTROONTOLÓGIA: A BÖJT

    A következőkben a böjttel kapcsolatos beszélgetés két videófelvételét ajánlom szíves figyelmetekbe. Mindkét anyag terjedelmes, mivel részletesen szeretnénk bemutatni a böjt szellemi, filozófiai értelmét, valamint körbejárjuk a böjtölés, és koplalás élettani hatásait.

    Elolvasom
  • Gasztroontológia - kedvcsináló
    Gasztroontológia - kedvcsináló

    Tudatossággal megdönteni a fogyasztói társadalom mennyiség és minőség paradigmáit. „ NE AZ ÉTELED LEGYEN A VÉGZETED” Gaszroontológia rövid kedvcsináló video

    Elolvasom
  • Az immunitás
    Az immunitás

    Az Immunitás szervezetünk integritásának biztosítása különböző környezeti hatások változása esetén. Ez a tökéletesen működő rendszer biztosítja a szervezet optimális egyensúlyi állapotának a “homeosztázisnak” megőrzését és fenntartását.

    Elolvasom
  • Mikor gyulladt a szervezet?
    Mikor gyulladt a szervezet?

    Bélflóránk érzékeny lakóit rohanó életmódunk, környezetünk vegyszerei, az élelmiszeripar adalékanyagai különböző mértékben károsítják, egyensúlyi életközösségüket felborítják. Ilyen esetekben a rendszer működése zavart szenved, káros gyulladások, hasmenések, puffadások, szorulások, alul- és túlműködések fordulnak elő.

    Elolvasom
  • A nagy menza kérdés
    A nagy menza kérdés

    A szülő feladata, hogy egészséges étkezésre nevelje a gyermekét – nyilván, mert hosszú távon akar neki jót. Ha nehéz is, meg kell szerettetnünk velük a változatos, vegyes étrendet.

    Elolvasom
  • A mikrobiomról szakmailag
    A mikrobiomról szakmailag

    A mikrobiom kutatás legfrissebb tanulmányait és szakmai cikkeit gyűjtöttük összes ebbe a bejegyzésbe, melyet folyamatosan frissítünk új tanulmányokkal.

    Elolvasom
  • E-szám FÓBIA - vegyszerek, tartósítószerek, adalékok az élelmiszerekben
    E-szám FÓBIA - vegyszerek, tartósítószerek, adalékok az élelmiszerekben

    A tartósítószerek és sokan a szintetikus adalékok közül nemcsak a káros mikroszervezetek között csapnak szét, hanem sajnos az egészséges bélflóra baktériumai és gombái között is jelentős pusztítást végeznek.

    Elolvasom
12>|
Showing 1 to 12 of 20 (2 Pages)
Blog navigáció

Legutóbbi bejegyzések

Az ember és a mikrobiom közös története
Az ember és a mikrobiom közös története

Valószínűleg sosem gondoltál még így önmagadra: egy szuperorganizmus vagy. Olyan élőlény, aki nem egyedül létezik,...

Elolvasom
Prof. Dr. László Ervin üzenete a Herbaferm-ről – Egy világszerte tisztelt gondolkodó visszajelzése
Prof. Dr. László Ervin üzenete a Herbaferm-ről – Egy világszerte tisztelt gondolkodó visszajelzése

Néha érkeznek olyan szavak, amelyek nemcsak elismerést hordoznak, hanem inspirációt is adnak a munkánkhoz.  Ilyen...

Elolvasom
Hogyan válasszunk szakértőt? Hogy dolgozik a természetgyógyász?
Hogyan válasszunk szakértőt? Hogy dolgozik a természetgyógyász?

Az egészségmegőrzés és öngyógyítás természetes útjai iránt ma már nemcsak érdeklődnek az emberek – sokan aktívan...

Elolvasom
Természetes fermentáció csodája: gyógynövények és mikrobiális átalakulások
Természetes fermentáció csodája: gyógynövények és mikrobiális átalakulások

A természetes fermentáció lenyűgöző folyamata nemcsak az élelmiszeriparban, hanem a fitoterápiában is egyre nagyobb...

Elolvasom
Gyógynövények és Mikrobiom: Egy Láthatatlan Szövetség
Gyógynövények és Mikrobiom: Egy Láthatatlan Szövetség

A természetben minden élőlény szoros kapcsolatban áll a környezetében élő mikroorganizmusokkal. Ez a láthatatlan...

Elolvasom
Product added to wishlist
Product added to compare.

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.