Az ember mint szuperorganizmus

Nem vagyunk egyedül.

Testi sejtjeinket számarányban jelentősen meghaladó mikroszervezet él együtt rajtunk és bennünk. Ezek a mikroszervezetek velünk együtt fejlődtek, viszonyunkat a lehető legtökéletesebb kölcsönös függéssel jellemezhetjük. Az emberi test biztosít számukra lakóhelyet, mi etetjük őket, és nyújtunk számukra ideális környezetet, és ők ezt azzal hálálják meg, hogy védik szervezetünket a külső és belső frontokon, tanítják és edzésben tartják immunrendszerünket, valamint számunkra lényeges vitaminokat, enzimeket és hormonokat állítanak elő. Amikor ez az egyensúly sérül, -mondjuk egy tartósítószer, vagy antibiotikum hatására egyes lakóink kipusztulnak - az egyensúly felborul, diszbiózis lesz a szimbiózisból. Ekkor az elnéptelenedett területeken teret nyerhetnek számunkra káros (pathogén) mikroszervezetek. Az ilyen önkényes lakhelyfoglalást mi kellemetlen tünetként, betegségként (lábgomba, fekély, gyulladás, lyukas-bél szindróma) éljük meg. Az ilyen, rosszá vált, együttélés minden hátrányát elszenvedjük, az egészségünk károsodását tapasztaljuk.

Háború a mokróbákkal - barátaink kereszttűzben?!

A szuperorganizmus kifejlődése hosszú folyamat volt, valójában az emberi szervezet naponta újra és újra kapcsolatba került a környezet apró, láthatatlan élőlényeivel, melyek a növényeken, vizekben, állatokon és állatokban egyaránt nagy bőségben élnek, éltek. Modern világunk, intenzív gazdálkodásunk, élelmiszer és víziparunk a mikroorganizmusoktól való rettegésében igen komoly pusztítást végzett köztük. A mikroszervezetek ellen viselt háború eredményeképp az egészséges, egyensúlyi mikrobiom (a szimbionta mikroorganizmusok) fenntartása és pótlása nehézségekbe ütközik, a mikroszervezetek elszegényedése egy új hiánybetegséget okoz. Ezeket a betegségeket összefoglaló néven a “nem fertőző krónikus betegségek” néven ismerjük. 


A természet segít - Holobiom

Az ezredforduló óta igen felfutott a mikroszervezetek és az ember együttélésnek tudománya, amely új fogalmakat: az emeberi és mikroorganizmusok által alkotott Szuperorganizmust, vagy Holobiomot alkotta meg. A kutatások eredményei alapján, hazai kutatók bevonásával a mikroorganizmusok hiányának kezelésére egy természetközeli megoldást kerestünk. A Herbaferm étrend-kiegészítő cseppek kifejlesztésének célja a mikrobiom regenerálása volt. A mikroorganizmusok nagy fajgazdagságú asztalközössége hazai gyógynövények fermentálásával, természetes körülmények között készül. A gyógynövények fermentatív kivonata pedig jól támogatja a tünetek enyhülését, hogy a szervezet regenerálódása megindulhasson.

Legyünk újra szuperorganizmusok!

Az egészség fenntartásához és a gyógyulási folyamatokhoz, a regenerációhoz vegyes, mértéktartó táplálkozásra, hatékony, egyensúlyi emésztésre és rendszeres testmozgásra van szükség. A regeneráció mindnyájunknál alapvető folyamat, csakúgy, mint a légzés, vagy a szívverés. A szervezet egészségének helyreállítása megfelelő energia és alapanyag ellátás mellett tud megvalósulni. A vegyes étrend biztosítja az alapanyagok változatosságát, a megfelelő energiaellátás mellett. A rendszeres  mozgás a keringést és a raktározási folyamatokat tartja karban, elősegítve a test minden porcikájának a megfelelő keringéssel biztosított hatékony anyagcseréjét. A mértékletesség biztosítja, hogy a jólét finomságaiból túlzottan nem fogyasztunk. A Herbaferm cseppek segítenek az egyensúlyi mikrobiom szimbiózisának helyreállításában, hogy az elfogyasztott táplálék értékes tápanyaggá válhasson iparosodott korunkban, környezetünkben.

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.